Čínské MG míchá pořadím nejlevnějších SUV: Přehled deseti nejdostupnějších modelů

Jan Matoušek Jan Matoušek
7. 7. 2022 6:02
Do Česka na přelomu června a července vtrhla čínská automobilka MG a začala přepisovat tabulky nejlevnějších SUV. S malým modelem ZS totiž vsadila na atraktivní cenovou politiku a za dobře vybavený model si účtuje necelých 425 tisíc korun. Tím tak auto rázně vstoupilo mezi matadory jako Dacia Duster nebo Hyundai Bayon. Jaká jsou momentálně nejlevnější SUV v Česku, najdete v galerii.
Foto: Dacia

Dacia Duster - 367 500 Kč

Nejlevnějším SUV na českém trhu zůstává stabilně Dacia Duster s rozvorem o délce 2673 mm a kufrem o objemu 445 až 1478 litrů, byť i rumunský model se v plynulých měsících neubránil mírnému, leč kontinuálnímu zdražování. Pryč jsou časy, kdy se nabízela oholená verze s cenou pod 300 tisíc korun, základní Duster stojí teď od 367 500 korun, kdy je pod kapotou litrový tříválec TCe s přeplňováním o výkonu 67 kW a manuální šestistupňovou převodovkou. Poháněná jsou přední kola.

Dlužno ale dodat, že vyšší cena je především v důsledku vyřazení té úplně nejzákladnější verze bez výbavy, aktuálně nejdostupnější Duster tak má rádio, elektrická přední okna, dálkové centrální zamykání nebo diodová potkávací světla. Klimatizace ale pořád stojí 15 tisíc korun, případně je ve výbavě vyšších a dražších stupňů.

 

Právě se děje

Další zprávy