"Busíky" na Lipně: O víkendu se koná sraz majitelů a fanoušků Volkswagenu Transporter

Eva Srpová Eva Srpová
14. 6. 2019 13:02
Kemp U Kukačků na lipenské přehradě bude o víkendu 14. až 16. června v obležení "busíků". Koná se tu tradiční Transportersraz, tedy setkání fanoušků a majitelů modelu Volkswagen Transporter všech generací. Vůz patří mezi automobilové ikony, jeho historie sahá až do roku 1947 a ve druhé polovině minulého století se stal oblíbeným dopravním prostředkem nejen v Evropě, ale i v USA. Obytné varianty využívají dobrodruzi k cestování po celém světě.
Foto: Volkswagen Užitkové vozy

Celorepublikový sraz se koná letos už po patnácté, partnerem akce je značka Volkswagen Užitkové vozy. "Pro účastníky jsme si připravili dobrodružnou výpravu do Afriky a řadu překvapení. Po vzoru legendárních cestovatelů se vypravíme na černý kontinent s mnoha velkými výzvami," slibuje Jakub Šebesta, vedoucí divize Volkswagen Užitkové vozy společnosti Porsche Česká republika.

Ještě před soutěží se ale v sobotních odpoledních hodinách uskuteční spanilá jízda Transporterů všech generací po okolí lipenské přehrady. Na akci se podle organizátorů chystá 250 vozidel značky. Více info je možné nalézt na stránce transporterclub.cz.

V okolí Lipna se uskuteční spanilá jízda "busíků" všech generací.
V okolí Lipna se uskuteční spanilá jízda "busíků" všech generací. | Foto: Volkswagen Užitkové vozy
 

Právě se děje

Další zprávy