Elektrická budoucnost pod lupou: Kdo nebude nabíjet, v automobilovém světě nepřežije

Jan Matoušek Jan Matoušek
19. 8. 2019 6:02
Flotilové emise automobilek budou muset v nejbližší době klesnout na úroveň 95 g CO2 na ujetý kilometr. Pokud se tak nestane, bude to výrobce stát nemalé peníze. Proto se budou v nabídkách čím dal častěji objevovat hybridy, plug-in hybridy a především čisté elektromobily. Jak se totiž shoduje většina výrobců, budoucnost automobilismu je elektrická. Jaké plně elektrické novinky plánují jednotlivé automobilky? Podívejte se do galerie.
Foto: Ford

Ford

Ford zatím sází především na hybridy a plug-in hybridy, což se ale brzy změní. Už příští rok tak přijede SUV Mach E inspirované Mustangem, jehož elektrický pohon nabídne dojezd 600 km. Ještě zajímavější je potom skutečnost, že Ford vyslyšel výzvu Volkswagenu pro ostatní výrobce a další elektrické modely postaví na německým koncernem vyvinuté platformě MEB. První takový vůz by měl vyjet v roce 2023.

Mimo osobní auta se bude modrý ovál angažovat i v segmentu užitkových modelů. V roce 2021 tak přijede elektrický Transit a v USA se v blízké budoucnosti začne prodávat elektrická verze pick-upu F-150.

 

Právě se děje

Další zprávy