Elektrická budoucnost pod lupou: Kdo nebude nabíjet, v automobilovém světě nepřežije

Jan Matoušek Jan Matoušek
19. 8. 2019 6:02
Flotilové emise automobilek budou muset v nejbližší době klesnout na úroveň 95 g CO2 na ujetý kilometr. Pokud se tak nestane, bude to výrobce stát nemalé peníze. Proto se budou v nabídkách čím dal častěji objevovat hybridy, plug-in hybridy a především čisté elektromobily. Jak se totiž shoduje většina výrobců, budoucnost automobilismu je elektrická. Jaké plně elektrické novinky plánují jednotlivé automobilky? Podívejte se do galerie.
Foto: Fiat

Fiat

Experiment s hatchbackem 500e, který byl v prodeji v USA, se Italům příliš nepovedl. Ti se tak na nějaký čas ze segmentu elektromobilů stáhli, už ovšem plánují návrat. Příští rok začne produkce elektrické pětistovky, která by ale podle magazínu Autoweek neměla z nabídky vytlačit spalovací verzi, jejíž prodeje jsou minimálně v Evropě stále dobré. Vedle hatchbacku by se elektrické verze mělo dočkat i chystané kombi s tradičním označením Giardiniera. Vyloučena pak není ani sériová verze ženevského konceptu Centoventi.

Užitková divize Fiat Professional potom v příštím roce uvede na trh elektrickou verzi modelu Ducato s výkonem 90 kW a dojezdem až 360 km.

 

Právě se děje

Další zprávy