Audi SQ5 TDI exclusive concept míří do Paříže

Tomáš Rybecký
24. 9. 2012 8:38
Studie výkonného SUV z dílny Audi bude k vidění v Paříži
Foto: Aktuálně.cz

Ze spolupráce Audi a společnosti quattro GmbH vzniká exkluzivní malá série špičkových vozů, z nichž prvním je nové Audi SQ5 TDI. Audi tuto novinku představí na autosalonu v Paříži jako koncepční vůz "SQ5 TDI Audi exclusive concept". Od prvního čtvrtletí 2013 bude k dispozici ke koupi omezená série pouhých 50 kusů. Cena byla v Německu stanovena na 92 000 eur.

SUV s výkonem 313 k je novým špičkovým modelem řady Q5 a zároveň prvním modelem S se vznětovým motorem v historii Audi. Speciálně namíchaný modrý lak karoserie s krystalickým efektem je doplněn vnějšími zpětnými zrcátky se vzhledem hliníku. Nové světlomety xenon plus s diodami LED pro denní svícení jsou součástí sériové výbavy. Záď zdobí čtyři koncovky výfukové soustavy.

Interiér SQ5 TDI Audi exclusive conceptu zaujme výraznými kontrasty. Multifunkční sportovní volant a řadicí páka z černé kůže jsou zdůrazněny bílým stehováním, stejně jako středová loketní opěrka a vrchní panel přístrojové desky. Bílým odstínem září také čalounění stropu.

 

Právě se děje

Další zprávy