Nové Audi SQ5? Velmi rychlé SUV

Tomáš Rybecký
11. 7. 2012 8:23
Značka Audi v Le Mans představila nový vrcholný model modernizované řady Q5
Foto: Aktuálně.cz

Audi SQ5 TDI má pod kapotou vznětový, dvěma turbodmychadly přeplňovaný motor 3,0 TDI o výkonu 313 k, který pohání všechna kola systémem Quattro. Je to historicky první vznětový motor pro model S. Motor 3,0 TDI Biturbo má skvělý zvuk, který je navíc zesilován speciálním reproduktorem v krátkém vedlejším rameni výfukové soustavy.

Z nuly na 100 km/h zrychlí toto SUV za 5,1 s a dosáhne rychlosti až 250 km/h. Spotřeba paliva se pohybuje kolem pouhých 7,2 l na 100 km. Bylo jí dosaženo inovativní chladicí soustavou, systémem start-stop a elektronicky řízeným olejovým čerpadlem.

Vůz má snížený sportovní podvozek a sériově obouvá 20" kola, na přání 21". Černé brzdové třmeny předních kol zdobí loga S. Mezi nejnápadnější stylistické prvky patří především platinově šedá maska chladiče s dvojitými lamelami s hliníkovým vzhledem, střešní spoiler a modifikované nárazníky.

Zavazadlový prostor má objem až 1560 l, což činí z modelu SQ5 TDI ideální vůz pro sportovně založené zákazníky s aktivním životním stylem. S nejvyšší přípustnou hmotností přívěsu až 2,4 t je navíc neobvykle silným tažným vozidlem.

Na přání Audi pro svou novinku dodává nejmodernější asistenční, informační a zábavní systémy a službu Audi connect. Audi SQ5 TDI se u českých prodejců objeví počátkem roku 2013. V Německu byla jeho základní cena stanovena na 58 500 eur. Ceny pro český trh zatím nejsou k dispozici.

 

 

Právě se děje

Další zprávy