Audi poslalo na české silnice své nové top modely. A6 láká manažery, Q8 výstřední řidiče

Jan Markovič Jan Markovič
3. 8. 2018 15:46
Obrovská technologická výbava, agresivní vzhled a maximální komfort pro posádku. To jsou základní body, které spojují nový manažerský sedan Audi A6 a první počin německé značky v kategorii tzv. SUV-kupé Audi Q8. Oba vozy se nyní začaly prodávat i u nás.

Budoucnost je tady

Zatímco BMW X6 a X5 od sebe dělí jen sklon střechy a pak nějaké detaily, Audi šlo do hloubky a dalo Q8 opravdu svébytný vzhled. Je kratší a nižší, navíc má novou osmihrannou masku chladiče, kterou lze okořenit o rámeček v kontrastní barvě k lakování. Designéři se linkou na zádi snažili navázat na legendární sportovní kupé Audi Quattro. LED světla jsou natažená přes celou horní hranu. Přední světlomety mohou být za příplatek laserové. Q8 má navíc bezrámové dveře, což je u SUV rarita.

Audi Q8 je nyní spolu s A8 pánem celého portfolia značky. Obě auta proto spolu sdílí prvky v interiéru, což v závěru Q8 ještě víc oddaluje od Q7. Vlastně má víc společného s Lamborghini Urus, které také používá sadu dotykových obrazovek s haptickou odezvou. Je to zajímavé a vpravdě futuristické řešení, ale má své mouchy. Přes zpětnou vibraci se do jednotlivých položek za jízdy nebudete trefovat právě lehce, a navíc se na lesklé sklo velmi snadno nachytají vaše otisky prstů. Milovníci futuristických hraček ale budou i tak v sedmém nebi.

 

Právě se děje

Další zprávy