Sníh ani déšť vás už nepřekvapí. Našli jsme nejlevnější auta s pohonem 4x4 v Česku

Jan Matoušek Jan Matoušek
4. 11. 2021 6:02
Pohon všech kol je prvek, který mnoho řidičů nejspíše nikdy potřebovat nebude. Nejezdí do terénu, většinou se pohybují jen po dálnicích nebo okreskách. A přesto se čtyřkolka hodí i tam. Třeba v době, kdy je přilnavost vozovky kvůli dešti či sněhu nižší. A kdy jindy čekat sníh a další přeháňky než na podzim a v nastupující zimě? Zájemcům tak nabízíme přehled deseti nejlevnějších čtyřkolek v Česku.
Foto: Suzuki

Suzuki Swift - 380 900 Kč

Také druhé místo patří japonskému Suzuki, tentokrát s malým hatchbackem Swift. To s pohonem všech kol stojí od akčních 380 900 korun, přičemž použitá technika je stejná jako u Ignise. To znamená 61kW mildhybridní dvanáctistovku s pětistupňovou manuální převodovkou.

Výbava Premium pak nabízí nouzové brzdění, sledování slepého úhlu, monitorování dopravy za vozidlem při couvání, udržování jízdního pruhu, adaptivní tempomat, manuální klimatizaci, rádio, zadní parkovací senzory, vyhřívání předních sedadel, diodová světla, mlhovky nebo litá kola. Swift je též větší než Ignis, má mezi nápravami 2450 mm a v kufru místo pro 265 až 947 litrů zavazadel.

 

Právě se děje

Další zprávy