Sníh ani déšť vás už nepřekvapí. Našli jsme nejlevnější auta s pohonem 4x4 v Česku

Jan Matoušek Jan Matoušek
4. 11. 2021 6:02
Pohon všech kol je prvek, který mnoho řidičů nejspíše nikdy potřebovat nebude. Nejezdí do terénu, většinou se pohybují jen po dálnicích nebo okreskách. A přesto se čtyřkolka hodí i tam. Třeba v době, kdy je přilnavost vozovky kvůli dešti či sněhu nižší. A kdy jindy čekat sníh a další přeháňky než na podzim a v nastupující zimě? Zájemcům tak nabízíme přehled deseti nejlevnějších čtyřkolek v Česku.
Foto: Renault ČR

Dacia Duster - 476 900 Kč

Jestliže v absolutním pořadí všech aut na trhu je Duster nejen nejlevnějším SUV, ale i jedním z nejlevnějších aut v Česku vůbec, mezi čtyřkolkami to úplně neplatí. Cena modelu s pohonem všech kol je nejméně 476 900 korun, což má dva důvody. Tím prvním je 84kW turbodiesel Blue dCi pod kapotou - jiný vůz v přehledu na naftu nejezdí - v kombinaci s manuální šestistupňovou převodovkou.

A tím druhým je výbava, protože pohon všech kol se kombinuje nejméně s druhým nejvyšším stupněm Comfort. A ten obsahuje manuální klimatizaci, rádio s osmipalcovou obrazovkou, couvací kameru, zadní parkovací senzory, elektrické ovládání všech oken, potkávací diodové světlomety, mlhovky nebo litá kola.

Zároveň jde s rozvorem náprav o délce 2676 mm a kufrem o objemu 411 až 1444 litrů o velké kompaktní SUV.

 

Právě se děje

Další zprávy