Sníh ani déšť vás už nepřekvapí. Našli jsme nejlevnější auta s pohonem 4x4 v Česku

Jan Matoušek Jan Matoušek
4. 11. 2021 6:02
Pohon všech kol je prvek, který mnoho řidičů nejspíše nikdy potřebovat nebude. Nejezdí do terénu, většinou se pohybují jen po dálnicích nebo okreskách. A přesto se čtyřkolka hodí i tam. Třeba v době, kdy je přilnavost vozovky kvůli dešti či sněhu nižší. A kdy jindy čekat sníh a další přeháňky než na podzim a v nastupující zimě? Zájemcům tak nabízíme přehled deseti nejlevnějších čtyřkolek v Česku.
Foto: Hyundai

Hyundai Kona - 579 990 Kč

Hyundai Kona nedávno prošlo modernizací, která se podepsala nejen na jeho vzhledu, ale i některých použitých technologiích. Podobně jako u Yarise Cross jde o malé SUV, pohon všech kol je v této kategorii spíše raritou. Pojí ho výhradně přeplňovaná benzinová šestnáctistovka o výkonu 145 kW v kombinaci se sedmistupňovým dvouspojkovým automatem. Akční cena v této verzi je nejméně 579 990 korun.

Výbava Smart patří mezi ty výše posazené, takže Kona má už v základu nouzové brzdění, udržování jízdního pruhu, rádio s osmipalcovou obrazovkou, automatickou klimatizaci, zadní parkovací senzory a kameru, diodová přední světla, mlhovky nebo litá kola. Rozvor náprav je protažený na 2600 mm a Kona uveze 374 až 1156 litrů zavazadel.

 

Právě se děje

Další zprávy