Sníh ani déšť vás už nepřekvapí. Našli jsme nejlevnější auta s pohonem 4x4 v Česku

Jan Matoušek Jan Matoušek
4. 11. 2021 6:02
Pohon všech kol je prvek, který mnoho řidičů nejspíše nikdy potřebovat nebude. Nejezdí do terénu, většinou se pohybují jen po dálnicích nebo okreskách. A přesto se čtyřkolka hodí i tam. Třeba v době, kdy je přilnavost vozovky kvůli dešti či sněhu nižší. A kdy jindy čekat sníh a další přeháňky než na podzim a v nastupující zimě? Zájemcům tak nabízíme přehled deseti nejlevnějších čtyřkolek v Česku.
Foto: Toyota

Toyota Yaris Cross - 615 000 Kč

Nejnovější malé SUV japonské Toyoty se pomalu začíná zabydlovat i u českých prodejců a zákazníky láká třeba na poměrně atraktivní ceny. Trochu nezvyklá je v segmentu i nabídka pohonu všech kol, který se v případě Yarise Cross pojí výhradně s hybridním pohonem (ostatně čtyřkolka je tvořená dodatečným elektromotorem, který pohání zadní kola), jehož základem je benzinová patnáctistovka. Kombinovaný výkon je 85 kW a na všechna kola jej umí přenášet automatická bezestupňová převodovka e-CVT. Kombinací automatu a hybridu je tak Yaris v tomto přehledu unikátní. Stojí pak nejméně 615 tisíc korun.

Výbava Comfort je druhá nejnižší a obsahuje nouzové brzdění, adaptivní tempomat, udržování jízdního pruhu, rádio s osmipalcovou obrazovkou, automatickou klimatizaci, elektrická okna vpředu i vzadu, parkovací kameru, mlhovky nebo litá kola.

Dodejme, že mezi nápravami má vůz 2560 mm a do kufru složí 320 litrů zavazadel.

 

Právě se děje

Další zprávy