Nokia představí první telefon s Windows Phone 8

tl
16. 8. 2012 18:07
První telefon s Windows Phone 8 bude představen na začátku září.
Nokia Lumia 900
Nokia Lumia 900 | Foto: Nokia

Nokia a Microsoft v posledních dnech rozesílají po světě pozvánky na tiskovou konferenci, která proběhne 5. září v New Yorku. Během této akce, která bude probíhat současně s finským Nokia World, velmi pravděpodobně obě firmy společně představí první telefon s novým operačním systémem Windows Phone 8.

Vícejádrové procesory a HD displej

Jeho jméno a podoba jsou zatím utajeny, nicméně podle několika uniklých informací by měl mít nový smartphone od Nokie displej velký 4,3 palce a pohánět ho bude dvoujádrový čipset od Qualcommu. Příchod nových Windows Phone je očekáván především proto, že budou konečně podporovat některá hardwarová specifika, jako například vícejádrové procesory, HD displeje nebo NFC technologie. Nový telefon z řady Lumia by tak mohl se svou výbavou patřit k těm nejšpičkovějším modelům.

Letošní podzim tak přinese velmi bohatou nabídku nových smartphonů. Velké trháky chystají snad všechny firmy od Samsungu po HTC a fanoušci Applu se konečně dočkají nového iPhonu. S některými modely nás výrobci seznámí už na konci srpna, kdy v Berlíně proběhne veletrh spotřební elektroniky IFA 2012.

 

 

Právě se děje

Další zprávy