Nokia Lumia 900 se u nás prodává i s Batmanem

tl
4. 7. 2012 17:05
Nová vlajková loď Nokie, telefon Lumia 900, se začíná podávat v Česku

Finská Nokia začíná od července prodávat svůj nejnovější model řady Lumia, smartphone Nokia Lumia 900. Jedná se o zatím nejvybavenější model z této řady a Nokia s ním chce konkurovat telefonům, jako je iPhone, HTC One X nebo nedávno vydaný nekorunovaný král smartphonů, Samsung Galaxy S3.

Telefon je stejně jako ostatní Lumie dodáván s operačním systémem Windows Phone od Microsoftu. Bohužel se jedná o verzi Windows Phone 7.5 a upgrade na nejnovější „osmičky" pravděpodobně nebude možný. Tento fakt je pro Lumii 900 velkou nevýhodou a podle některých odborníků bude po oficiálním vydání Windows Phone 8 tento model oproti ostatním smartphonů k ničemu.

Kromě vady v podobě starší verze systému je ale Lumia 900 poměrně špičkovým smartphonem. V jejím srdci se nachází Qualcomm procesor s frekvencí 1,4 GHz, plynulost systému zajišťuje 512 MB RAM a data mohou uživatelé ukládat na 16 GB interní paměti, přičemž její další rozšíření pomocí paměťových karet není možné. Telefon disponuje osmimegapixelovým fotoaparátem a dotykovým displejem s úhlopříčkou 4,3 palce.

V Česku se nová Nokia prodává za cenu okolo 13 390 korun a k dostání je i speciální limitovaná batmanovská verze, lákající na nový film Christophera Nolana Temný rytíř povstal.

 

Právě se děje

Další zprávy