Google možná rozšíří řadu Nexus o chromebook

tl
28. 11. 2012 16:56
Referenční notebook od Googlu? Je to možné

Populární řadu Nexus už zastupují čtyři telefony a dva tablety. Nyní to vypadá, že by k nim mohl přibýt i jeden notebook. Alespoň to naznačuje zpráva, kterou přinesl tchajwanský deník Commercial Times.

Podle té Google pracuje na vlastním notebooku s dotykovým displejem, který pro něj vyrábí firma Compal. Podle všeho by se mělo jednat o chromebook, tedy počítač, který běží na operačním systému Chrome OS. Ten má ve svém jádru Linux,  jeho uživatelské prostředí je ale celé tvořeno internetovým prohlížečem Google Chrome. Verze Chrome OS, která by měla být v avizovaném notebooku by měla být navíc kombinovaná s Androidem.

Chromebooky od Samsungu jsou úspěšné

Pokud Google svůj referenční chromebook opravdu vytvoří, označení Nexus ho pravděpodobně nemine. Nabízí se ale také otázka, zda by se takový stroj setkal s úspěchem, protože chromebooky mezi lidmi příliš známé nejsou. Na druhou stranu stávající výrobci notebooků s Chrome OS si na neúspěch stěžovat nemohou. Například chromebooky od Samsungu se už dlouho patří mezi nejprodávanější notebooky na Amazonu.

 

Právě se děje

Další zprávy