Google a Asus vrátily majitelům Nexu 7 část peněz

tl
26. 11. 2012 15:25
Google po zlevnění tabletu Nexus 7 vrátil některým zákazníkům peníze
Foto: GOOGLE.COM

Společnost Google na konci října rozšířila nabídku populárního tabletu Nexus 7 o jeho 32GB verzi. Její cenu nastavil na 249 dolarů, což je stejná částka, za kterou původně prodával verzi s poloviční pamětí, jejíž cena se od listopadu naopak snížila na 199 dolarů.

Zákazníci, kteří si Nexus 7 s 16GB pamětí pořídili ještě před jeho zlevněním z tohoto kroku pravděpodobně velkou radost neměli, Google a  společnost Asus, která sedmipalcový tablet vyrábí, se jim to ale pokusily alespoň částečně vynahradit.

Jako první nabídl náhradu Asus, který každému, kdo si v jeho obchodě koupil Nexus 7 ještě před jeho nečekaným zlevněním, dal poukázku na 25 liber, které lze utratit v jeho on-line prodejně. Google zvolil podobnou taktiku a vydal zprávu, podle které zákazníci, kteří tablet zakoupili do 15 dnů předtím, než se začal Nexus prodávat se slevou, dostanou rozdíl mezi původní a současnou cenou zpět. Podle všeho bude Google takto postupovat vždy, když své výrobky zlevní.

Je ale nutné dodat, že Google i Asus peníze vrátí pouze pokud byl tablet zakoupen v jejich internetových obchodech. Vzhledem k tomu, že ani jeden z těchto obchodů u nás není podporován, nabídka pro české zákazníky neplatí.

 

Právě se děje

Další zprávy