Dokovací stanice pro tablety iPad nebo Galaxy Tab

Adam Fiala
6. 12. 2011 5:27
Příslušenství pro tablety vhodné jako stojánek i zesilovač zvuku se prodává pod tisíc korun
Foto: Samsung.com

Před příchodem tabletů byly dokovací stanice doménou jiných přenosných zařízení. Fotoaparáty využívaly dokovací stanice jednak jako způsob nabíjení baterie, jednak umožňovaly spojení s počítačem nebo tiskárnou pro další práci s nafoceným materiálem. Své dokovací stanice využijí i notebooky. Uživatel při zapojení notebooku pohodlně dobíjí baterii, zároveň může využít rozšíření přípojek a portů, jejichž množství může být na laptopu limitováno. Nyní se dají pořídit dokovací stanice i pro tablety, nestojí ani tisíc korun.

Nabíjení tabletu pohodlně

Pro nejrozšířenější typ tabletu od Apple na našem trhu seženete originální přístroj na iPad. Kolem osmi set korun stojí Apple iPad 2 Dock. Disponuje audio line-out konektorem, který umožňuje jednoduché propojení se zvukovými reproduktory pro poslech hudby. Vzhledem k tvaru dokovací stanice, díky které se tablet nachází v lehce skloněné pozici, se výborně hodí pro psaní ve spojení s klávesnicí. Uživatel pak má k tabletu pohodlný přístup. Podobný model se prodává i pro první generaci iPadu. V obou případech zařízení využijete i pro nabíjení a synchronizaci při připojení k počítači.

Příslušenství iPadu levněji

Obdobné příslušenství se dá sehnat i pro tablety ostatních výrobců. Cenově se přitom pohybují na stejných hodnotách. Dokovací stanice pro Samsung Galaxy Tab se dá pořídit za 790 korun, když se k tomu přidá klávesnice, komplet vyjde na šestnáct set korun. V obou případech jsou pořizovací náklad nízké. Uživatelé jiných přístrojů, jako je Eee Pad Transformer, si musí připlatit. Ceny až kolem tří tisíc, ale získáte klávesnici i s touchpadem. Před dva tisíce si musí připravit majitelé ThinkPadu od Lenovo.

 

Právě se děje

Další zprávy