Smartphone Nokia Lumia má problémy s baterií

Adam Fiala
1. 12. 2011 5:30
Konspirace, nebo prokletí? Nový smartphone od Nokie hlásí problematickou baterii
Nokia Lumia 800
Nokia Lumia 800 | Foto: Nokia

Po uvedení nejnovějšího modelu chytrého telefonu od Applu pod názvem iPhone 4S se objevila řada stížností na životnost baterie. Společnost zesnulého Steva Jobse vydala opravu, přesto se nepodařilo obtíže iPhonu odstranit úplně. Kuriózně se nedostatečná výdrž baterie projevila i u dalšího typu telefonu nové generace - Nokia Lumia 800.

Postřeh už v recenzi

Nesrovnalostí si všimli už redaktoři Engadget.com při recenzování telefonu od Nokie.

Při plném nasazení to osmistovka zabalí k pozdnímu večeru. Spadá sem prohlížení pořádného množství fotografií, čtení elektronických knih a podobné výkonnostně náročné operace. Při šetrném zacházení, včetně telefonování, e-mailování a poslouchání hudby, to dotáhne na den a půl." Sharif Sakr, Engadget.com.

Nokia slibuje nápravu

Nyní se zaplnila i diskusní fóra na serveru Nokie, ve kterých si víc lidí začíná stěžovat na tento jev. Týká se to jak životnosti baterie, tak efektivnosti nabíjení. Firma oznámila, že připravuje dvě softwarové záplaty. První se objeví v prosinci a přinese zlepšení v oblasti energetické šetrnosti, druhou vydají až začátkem roku a upraví proces nabíjení. Naštěstí se obtíže netýkají všech, i tak je od Nokie solidní, že se tím zabývá.

 

Právě se děje

Další zprávy