Tipy na notebooky: od 3D až po ultrabooky

AF
2. 12. 2011 7:39
Tipy na nejlepší a nejzajímavější notebooky, které by se mohly objevit pod vánočním stromečkem
Foto: Aktuálně.cz

Redaktoři serveru CNet.com prošli notebooky ze všech kategorií a přinesli zajímavý výběr. Nejlevnější neznamená nejlepší. Výběr uspořádali do sekcí podle specializace notebooku a zahrnuli i samostatné monitory All-In-One. Podívejme se na přehled nejzajímavějších kousků a na jejich krátké zhodnocení. Společnost Dell nabízí kvalitní přístroj, když hodláte hrát počítačové hry, Sony pak nabízí 3D zážitek i na přenosném zařízení.

Notebooky pro pravověrné herní pařany

Alienware M18x
V jádru není důvod utratit takovou spoustu peněz, pakliže nejste ryzí počítačový pařan. Pátráte-li po nejlepším přenosném prostředku vhodném k hraní, hledání je u konce. Musíte počítat s těžkotonážní vahou 5, 7 kg. Jak se očekávalo, zůstává designově věrný řadě Alienware, což nemusí být každému po chuti. Už po 87 minutách je stav baterie žalostný, takže bez adaptéru, který je stejně jako laptop nepřehlédnutelně obrovský, nevyjdete z domu. Nic by se nestalo, kdyby byl počítač vybaven lepšími komponentami než 250 GB diskem a 4 GB RAM." TechRadar.com. V Čechách se prodává okolo padesáti tisíc korun.

Tenké a snadno přenosné notebooky

Samsung Serie 3
Drobný laptop od Samsungu se ještě neřadí mezi ultrabooky a je tím pádem cenově dostupnější. Co do síly je pak totožný.  Serie 3 navíc představuje ekonomičtější přístup vůči skvělým notebooků z řady 9. Jako jedna z mála jedenáctipalcovek je vybavena procesorem Intel Core i3. Ovšem při ceně sedm set dolarů je jednoznačně mimo ligu jiných jedenáctipalcových ultraportablů." Dan Ackerman, CNet.com. Při pátrání po dalších možnostech je třeba věnovat pozornost notebookům Apple Macbook Air, HP Pavilion, Lenovo Ultrabook U300s či Sony Vaio Z.

Monitory se vším všudy

HP Touchsmart 610
Je hodně věcí, kvůli kterým si Touchsmart 610 oblíbit: je rychlý, má svěží a účelný design, skvostný Full HD panel. Za svoji cenu nabízí hodně muziky, víc než tenčí a přitažlivější kousky. Pokud počítáte, že využijete dotykovou obrazovku nebo jste jednoduše věrný uživatel Windows, těžko by se hledal All-In-One monitor s vyšší hodnotou. Kvůli nápadité estetické kvalitě však stále doporučujeme iMac." Dana Wollman, Engadget.com. V českých obchodech hravě koupíte HP Touchsmart 520 pod dvacet tisíc.

3D notebooky

Sony Vaio F215FX
Přístup společnosti Sony k třidéčku na noteboocích je jedinečný. Systém využívá Nvidia 3D vision, který ve srovnání hravě zdolá většinu 3D TV, a k balení je přiložen speciální typ brýlí, který lze použít i u televizorů značky Sony. Toto Vaio je nahuštěné schopnými součástkami, ovšem je také znatelně těžší než jiné šestnáctipalcové notebooky, podstatně dražší (50 tisíc korun) a výdrž baterie je hrozná." Dan Ackerman, CNet.com. V tuzemsku se dívejte po Toshiba Qosmio nebo Sony Vaio F21Z1E.

Závěrečné doporučení od CNet.com

Apple iMac
Nový, sedmadvacetipalcový iMac nabízí nejlepší výkon oproti ostatním počítačům typu All-In-One, a to včetně největší obrazovky, nejlepšího designu a strhujících možností, které nabízejí porty Thunderbolt. Na všem lze nalézt negativa. Stále nám chybí zabudované HDMI přípojky. Jako obvykle zabolí  i nedostatek cenově přijatelného hardwaru. V tomhle ohledu konkurence s Windows boduje. Je vhodný pro každého, kdo potřebuje editovat multimediální soubory a kdo vyžaduje silný výkon." Rich Brown, CNet.com


 

Právě se děje

Další zprávy