Travel Service vydělal loni přes 155 miliónů korun

hpv
1. 9. 2008 17:20
Majitelé firmy si vyplatí více než 80 miliónů na dividendách
Foto: Travel Service

Praha - Letecká společnost Travel Service hospodařila v uplynulém roce s čistým ziskem přesahujícím 155 miliónů českých korun. Vyplývá to ze zápisu z valné hromady společnosti, který má redakce Aktuálně.cz k dispozici.

Majitelé firmy si ze zisku vyplatí 81,5 miliónu korun na dividendách.

V době konání valné hromady, tedy v červnu letošního roku, vlastnila poloviční podíl islandská společnost Icelandair Group. Přibližně čtvrtina patřila buď přímo, nebo prostřednictvím dalších společností podnikatelům Jiřímu Šimáněmu a Jaromíru Šmejkalovi. Zbylé akcie vlastnil Roman Vik.

V současné době Islanďani vlastní v Travel Service již 80procentní podíl.

Travel Service je největší tuzemskou charterovou společností. Zároveň provozuje nízkonákladové linky pod značkou Smart Wings. Ve flotile má 14 letadel. Dvanáct z nich je typu Boeing, jeden stroj je Airbus A320 a jeden Cessna 680. Ještě na podzim by se měl do flotily přidat Boeing 767 - 300ER, který je určen na dálkové lety. Během roku 2012 by pak měla společnost obdržet zcela nový typ Boeingu, známý jako Dreamliner.    

Nyní létají s Travel Service na dovolenou klienti několika desítek cestovních kanceláří, například Čedoku, Firo-tour nebo ESO Travel. Podle nedávného vyjádření šéfa Travel Service Romana Vika je v současné době největším zákazníkem leteckého dopravce na nepravidelných linkách z Česka do Středomoří CK Fischer.

"Cestovní kancelář Fischer je naším největším klientem v oblasti charterových letů do přímořských destinací z České republiky," uvedl Roman Vik, generální ředitel Travel Service.

Čtěte dále:
Léto ani neskončilo, a cestovky už prodávají zimní moře
Čedok zvažuje, že bude létat se Seagle Air
Do privatizace ČSA chce jít i Travel Service
Do Prahy začne létat nový obří Boeing
Travel Service má nového spolumajitele z Islandu

 

Právě se děje

Další zprávy