Čedok zvažuje, že bude létat se Seagle Air

Hana Vorlíčková
21. 8. 2008 19:30
Čedok pro Aktuálně.cz: Ano, jednáme se Slováky.
Letadlo slovenské letecké společnosti Seagle Air
Letadlo slovenské letecké společnosti Seagle Air | Foto: Seagle Air

Praha - Klienti Čedoku možná už příští rok přestoupí z letadel Travel Service na paluby Seagle Air, zjistil deník Aktuálně.cz.

Slovenská charterová společnost totiž jedná s několika velkými českými touroperátory o spolupráci na příští letní sezónu.

"Domlouváme se s několika cestovními kancelářemi z České republiky," potvrdil Aktuálně.cz šéf Seagle Air Peter Hanák. "Některé z nich určitě patří do sedmičky největších podle počtu klientů," dodal.

Jednání podle něj nejsou snadná, protože v Česku je velká konkurence minimálně ze strany Travel Service a ČSA.

Čtete také
Autor fotografie: Ondřej Besperát

Čedok: Zvažujeme změnu

"Můžeme potvrdit, že jednáme o přepravě našich klientů se slovenskou leteckou společností Seagle Air. Jednání však vedeme s více dopravci," potvrdil marketingový ředitel Čedoku Tomáš Brejcha.

Je ovšem pravděpodobné, že pokud si Čedok se Slováky "plácne", nestanou se Seagle Air jeho jediným dopravcem. Prozatím na to totiž nemají kapacitu. Čedok tak bude využívat i služby jiných dopravců,  včetně Travel Service a ČSA. 

Mezi dalšími českými zájemci o služby Seagle Air je podle zjištění deníku Aktuálně.cz i FIRO-tour. Slovenský charter má už nyní podepsanou smlouvu se čtrnácti českými cestovkami.

Seagle Air do Prahy už létá

Společnost přitom začala létat z Prahy teprve letos. "Od května do konce července odbavilo Letiště Praha pro Seagel Air 27 tisíc cestujících. Jejich letadla měla na Ruzyni 317 pohybů," upřesnila Eva Krejčí, mluvčí Letiště Praha.

Seagle Air byla založena v roce 1995. V její flotile se nyní nacházejí tři boeingy 737-300 s kapacitou mezi 145 až 148 pasažéry. Ještě letos chce do své "stáje" přidat další dva stroje.

Nový majitel, nová společnost?

Čedok zatím využívá především služeb Travel Service. Ještě loni s ním totiž byl majetkově propojen. Koncem roku 2007 ovšem podnikatel Jiří Šimáně prodal svůj podíl v CK turecko-americké společnosti Odien.

Nového majitele má od loňského podzimu i Travel Service, kdy poloviční podíl v letecké společnosti získali Islanďané. Letos na jaře navýšil Icelandair svůj podíl ve společnosti na 80 procent.

 

Právě se děje

Další zprávy