LG.Philips pozastavil výrobu na Slovensku

ČTK, eko
31. 1. 2006 12:50
Žilina - Společnost LG.Philips Displays Slovakia pozastavila v severoslovenském Námestovu v pondělí výrobu.

Reagovala tak na páteční zastavení produkce v hranickém závodu LG.Philips Displays Czech Republic, kterému dodává součástky pro televizní obrazovky. Dnešní obnovení provozu v české továrně však patrně pomůže k oživení výroby i na Slovensku. Zachránit by se tak podařilo asi 750 pracovních míst.

Uplynulý pátek nejmenovaná zaměstnankyně společnosti naznačila, že továrna na Oravě má podobné potíže jako závod v Hranicích. Další podrobnosti však neuvedla.

"Dnes ráno jsem hovořil se zástupci LG.Philips Displays Slovakia, kteří to po obnovení výroby v Česku vidí velmi pozitivně i na Slovensku. Do české fabriky dodávali součástky, takže lze očekávat obnovení výroby i na Oravě. Zcela jasno by mělo být v průběhu následujících dnů," dodal Boldoviak.

LG.Philips Displays Slovakia zaměstnává asi 50 lidí. Pro závod vyrábí součástky i 700 pracovníků firmy Punch Campus Námestovo, kteří podle Boldoviaka už naznačili možnost hromadného propuštění. Oživení výroby v LG.Philips Displays Slovakia by ale prý mohlo tuto hrozbu odvrátit.

Slovenské ministerstvo hospodářství nebude podle mluvčího úřadu Roberta Beňa do problémů slovenské pobočky LG.Philips zasahovat. Společnost totiž nedostala od ministerstva žádné pobídky.

 

Právě se děje

Další zprávy