Provoz vlaků mezí Plzní a Domažlicemi se na tři měsíce zastaví

ČTK ČTK
26. 2. 2018 17:05
Za všechny expresy linky Praha - Mnichov a osobní i spěšné vlaky pojede náhradní autobusová doprava podle výlukových jízdních řádů.
Ilustrační foto.
Ilustrační foto. | Foto: Ludvík Hradilek

Plzeň - Stavební práce Správy železniční dopravní cesty (SŽDC) zastaví na tři měsíce provoz vlaků na hlavní trati z Plzně do Domažlic. Dlouhodobá nepřetržitá výluka mezi stanicí Plzeň hlavní nádraží a Vejprnicemi začne ve čtvrtek 1. března a potrvá do 30. května.

Za všechny expresy linky Praha - Mnichov a osobní i spěšné vlaky pojede náhradní autobusová doprava dle výlukových jízdních řádů, řekla mluvčí Českých drah Radka Pistoriusová.

V plzeňské části Skvrňany začíná dvouletá přestavba domažlické železniční trati za 1,085 miliardy korun. Práce na železničním svršku i na hlavní silnici začnou naplno 1. března, řekl Přemysl Holmik ze společnosti Swietelsky stavební, která s firmou Swietelsky Rail CZ vyhrála soutěž na další etapu modernizace plzeňského uzlu, která si do roku 2022 vyžádá 6,3 miliardy korun a nyní je v polovině.

"Za mezinárodní expresy pojedou autobusy v úseku Rokycany/Plzeň hl.n. - Nýřany a opačně. Náhradní doprava bude v úseku Plzeň - Nýřany a zpět organizována v odlišných časech a trasách a autobusy pojedou výhradně podle výlukového jízdního řádu," uvedl obchodní ředitel ČD v Plzni Vladimír Kostelný. Vlaky kategorie Ex budou mimořádně stavět ve stanicích Rokycany a Nýřany pro přestup na náhradní autobusy.

Pro regionální vlaky platí samostatný výlukový jízdní řád. Za většinu pojede náhradní autobusová doprava v úseku Plzeň - Vejprnice a opačně. Většinou pojedou dva spoje, jeden obsluhující zastávky podle pravidelného zastavení vlaku, který ale odjíždí ze stanice Plzeň hlavní nádraží dříve než je odjezd vlaku, a do Plzně naopak přijíždí později. Druhý spoj pojede do Vejprnic přímo v čase pravidelného odjezdu vlaku.

Zastávky náhradní autobusové dopravy jsou za sebou v Šumavské ulici, v Koperníkově ulici - ve směru na Vejprnice, v Němejcově ulici - směr Plzeň, zastávka MHD Škoda VII. brána, Vejprnice před staniční budovou, autobusová zastávka Tlučná ZŠ a Nýřany před staniční budovou.

 

Právě se děje

Další zprávy