Odsouzený uhlobaron Koláček má kulatiny. Z Antonína je Antonio, z magnáta buddhista

on ČTK on, ČTK
7. 8. 2019 17:10
Finančník a manažer Antonio Koláček slaví šedesátiny. Někdejší spolumajitel Mostecké uhelné společnosti (MUS) byl nedávno pravomocně odsouzen švýcarským soudem za podvod, praní špinavých peněz a porušování povinnosti při správě cizího majetku právě v souvislosti s privatizací MUS. Z Antonia Koláčka, který se do roku 2018 jmenoval Antonín, se v uplynulých letech stal pravověrný buddhista a velký propagátor tohoto náboženství.
Bývalý manažer MUS Antonín Koláček se zřejmě modlí před začátkem soudu, který má rozkrýt kauzu ovládnutí uhelných dolů.
Bývalý manažer MUS Antonín Koláček se zřejmě modlí před začátkem soudu, který má rozkrýt kauzu ovládnutí uhelných dolů. | Foto: ČTK

Nástup do vazby se odkládá

Letos v květnu měl původně nastoupit do švýcarského vězení, o čemž se vedou jednání, která mají odkladný účinek. Koláček dříve řekl, že za mříže ve Švýcarsku nechce, protože se hodlá osobně hájit u pražského soudu.

"…klíčovým okamžikem nyní bude, jestli Švýcarsko odsouhlasí odložení mého nástupu do vězení na tak dlouhou dobu a počká na konečné pravomocné rozhodnutí v Čechách. Modlím se, aby švýcarské orgány tentokrát rozhodly spravedlivě a umožnily mi obhájit se naplno v domácím prostředí. Věřím, že budu mít dost sil a trpělivosti celou tu dlouhou cestu ještě ujít. Z celého svého Srdce děkuji všem, kteří mi na této cestě pomáhají a podporují mě," uvedl Koláček na svých internetových stránkách v červnu letošního roku.

Podnikatel se z vrcholového byznysu stáhl poté, co svůj podíl prodal Pavlu Tykačovi. Nyní se věnuje buddhismu a cestování. Je zakladatelem a majitelem společnosti Maitrea zaměřené na duchovní rozvoj. Společnost provozuje například školu, či vegetariánskou restauraci.

V minulosti působil také jako předseda správní rady nově založené Vysoké školy finanční a správní.

 

Právě se děje

Další zprávy