Začal v Brně s pár tisícovkami. Křetínský slaví, podívejte se na jeho impérium

Ekonomika Ekonomika
Aktualizováno 12. 7. 2020 16:09
Daniel Křetínský, který je podle letošního žebříčku časopisu Forbes třetím nejbohatším Čechem, slaví půlkulatiny. V pracovní kariéře toho do svých pětačtyřicátých narozenin stihl požehnaně a v první desítce Čechů s největším majetkem je nejmladší. Podívejte se na vlastnické portfolio podnikatele, který patří k nejvlivnějším postavám tuzemského byznysu.
Daniel Křetínský v derby Sparta - Slavia
Daniel Křetínský v derby Sparta - Slavia | Foto: Milan Kammermayer

Sport

Křetínský je také spolumajitelem a předsedou představenstva pražské fotbalové AC Sparta Praha. Většinovým vlastníkem Sparty se stal Křetínský až minulý rok.

Sportovní klub koupila v roce 2004 skupina J&T od německého podnikatele a zubaře Axela Diekmanna, který dříve vlastnil také vydavatelství Vltava-Labe-Press. Byl to právě Křetínský, kdo před šestnácti lety přesvědčil ostatní partnery J&T, aby do Sparty majetkově vstoupili. Oficiální částka nebyla nikdy zveřejněna, odhady hovořily o 540 až 900 miliony korun. 

Od vstupu J&T do letenského klubu bylo hospodaření Sparty jen dvakrát v černých číslech. Předloni dokonce oznámila rekordní ztrátu 723,8 milionu korun.

 

Právě se děje

Další zprávy