Začal v Brně s pár tisícovkami. Křetínský slaví, podívejte se na jeho impérium

Ekonomika Ekonomika
Aktualizováno 12. 7. 2020 16:09
Daniel Křetínský, který je podle letošního žebříčku časopisu Forbes třetím nejbohatším Čechem, slaví půlkulatiny. V pracovní kariéře toho do svých pětačtyřicátých narozenin stihl požehnaně a v první desítce Čechů s největším majetkem je nejmladší. Podívejte se na vlastnické portfolio podnikatele, který patří k nejvlivnějším postavám tuzemského byznysu.
Daniel Křetínský.
Daniel Křetínský. | Foto: ČTK

Média

Křetínský se také výrazně angažuje v médiích. V Česku realizuje své aktivity prostřednictvím společnosti Czech News Center (CNC), která je součástí koncernu Czech Media Invest (CMI). V CMI má podíl 50 procent, dalším spolumajitelem je Tkáč, častý partner jeho obchodních transakcí.

CNC je podle svých internetových stránek nejsilnějším mediálním domem v ČR. K hlavním titulům patří deníky Blesk, Aha! a Sport, časopis Reflex.  Společnost vlastní i dvě tiskárny. Křetínský dále prostřednictvím CMI ovládá i webový zpravodajský portál Info.cz.

Velkou pozornost vzbudil Křetínský ve Francii, kde koupil 49% podíl v holdingu Le Nouveau Monde, jehož prostřednictvím tak spoluvlastní skupinu vydávající vlivný list Le Monde.

V zemi také CMI koupila týdeník Marianne a loni dokončila nákup francouzských časopisů skupiny Lagardére včetně licence na značku Elle. CMI již dříve od Lagardére koupila rozhlasové stanice v Česku, Polsku, na Slovensku a v Rumunsku včetně tuzemských stanic Frekvence 1 a Evropa 2.

 

Právě se děje

Další zprávy