Kellnerovo impérium. Projděte si, co vše nejbohatší Čech vlastnil

Ekonomika Michael Bouška, Ekonomika
Aktualizováno 29. 3. 2021 7:40
Skupina PPF investuje do celé řady odvětví - od finančních služeb, telekomunikací, nemovitostí, strojírenství až po biotechnologie. Vlastní mimo jiné většinový podíl v tuzemském operátorovi O2 a loni dokončila akvizici společnosti Central European Media Enterprises (CME), čímž ovládla mimo jiné televizní skupinu Nova. Momentálně Kellnerova PPF skupuje akcie Monety.
Foto: Aktuálně.cz

Bankovnictví a finance

Home Credit

Společnost je jedním z nejvýraznějších poskytovatelů spotřebitelského financování. Home Credit půjčuje lidem s krátkou případně žádnou úvěrovou historií. Kromě Česka a Slovenska je firma aktivní i v Rusku, Kazachstánu, Bělorusku, Číně, Indii, Indonésii, Filipínách, Vietnamu a díky spolupráci s operátorem Sprint i v USA. Home Credit zaměstnává po celém světě přes 120 tisíc lidí.

Air Bank a Moneta

Air Bank sama sebe označuje jako českou banku, která na rozdíl od velkých bank nabízí inovativnější přístup zejména díky moderním technologiím. 

Letos v lednu se PPF vrátila k plánu spojení s Moneta Money Bank, po vypořádání transakce by PPF měla vlastnit přes 28 procent akcií banky. Moneta obdržela podruhé návrh na zahájení jednání o sjednocení s Air Bank, Home Creditem a tentokrát i se značkou Zonky. Spojením Monety a Air Bank může vzniknout podle počtu klientů třetí největší banka na českém trhu po České spořitelně a ČSOB.

Představenstvo Monety dospělo jednomyslně k závěru, že návrh PPF na odkoupení části akcií Monety je v souladu se zájmy banky a jejích akcionářů. PPF spustila proces k případnému sjednocení Air Bank, českého a slovenského Home Creditu a Monety Money Bank již na podzim 2018, transakce ale byla nakonec zrušena.

PPF Banka

Na rozdíl od Air Bank se PPF banka zaměřuje na podnikové a komunální klienty. Těm poskytuje služby privátního bankovnictví. Firma má lehce přes 200 zaměstnanců. Patří mezi největší obchodníky s cennými papíry na pražské burze.

 

Právě se děje

Další zprávy