Ženy i senioři v IT chybí. Google v Česku podpoří digitalizaci, půjčí i své lidi

Ekonomika Ekonomika - za podpory: logo google.org
7. 11. 2022 11:14
Google.org, filantropická odnož technologického gigantu Google, podpoří v Česku digitalizaci, digitální inkluzi a vzdělávání v této oblasti. V příštích dvou letech rozdělí neziskovým organizacím a sociálním podnikům v přepočtu 81 milionů korun, některým poskytne i své experty. Podle odborníků je investice do digitálního vzdělávání v Česku nutná. Nejvýraznější je podle nich propast u seniorů i žen.
Ilustrační foto.
Ilustrační foto. | Foto: iStock

Podpora uprchlíků i žen

Další peníze poputují na podporu vzdělávání a začleňování uprchlíků z Ukrajiny. Půjde zejména o ženy, které hledají uplatnění na tuzemském trhu práce. Ty budou moci dostat stipendia na složení certifikátů v oblasti IT, a to prostřednictvím neziskových organizací Czechitas a InBaze.

Google.org se rozhodl podpořit i dobrovolnickou organizaci Česko.Digital, která se podílí na digitálních projektech pro neziskové organizace a státní správu. Finančně pomůže i mezinárodní neziskové organizaci Women in Tech, jež usiluje o smazání rozdílů mezi muži a ženami v oblasti IT.

Barnett v rozhovoru pro Aktuálně.cz uvedl, že konkrétně v Česku je žen v digitální ekonomice nedostatek. "Za mě je to obrovsky promarněná příležitost," podotkl.

 

Právě se děje

Další zprávy