Dopravci obnovují spoje na Slovensko. Z Česka už vyjedete i do Rakouska nebo Londýna

Adéla Očenášková Adéla Očenášková
Aktualizováno 14. 6. 2020 11:25
Slovensko minulý čtvrtek obnovilo po koronavirové pauze spoje s Českem. První spoje do Bratislav a Košic vyjely už v neděli, vypravila je firma RegioJet. V pondělí se přidaly České dráhy, ve čtvrtek nasadí linku na Slovensko také Leo Express. Dopravci včetně těch leteckých postupně přidávají i spoje do dalších zemí. Podívejte se, do kterých států a jakým typem dopravy se již můžete vydat.
Ilustrační foto.
Ilustrační foto. | Foto: Leo Express

Slovensko

Slovensko minulý čtvrtek opět povolilo autobusovou, železniční, leteckou i lodní dopravu s Českou republikou. Již o tři dny později tak směrem na Slovensko vyjely první vlakové spoje. Firma RegioJet zamířila do Košic a Bratislavy.  Mluvčí společnosti Aleš Ondrůj řekl, že vlaky do slovenského hlavního města byly zaplněné z 50 až 60 procent, místa ve vlaku do Košic se naplnila ze 70 procent. 

RegioJet od neděle provozuje dva vlaky v každém směru na trase Praha - Košice a zpět a tři vlaky v každém směru na trase Praha - Brno - Bratislava a zpět. 

V pondělí vyslaly na Slovensko první vybrané vlaky po koronavirové pauze České dráhy. Od úterý pak do této země pojedou všechny pravidelné denní mezinárodní vlaky, stavět budou v Bratislavě, Prešově a Košicích. 

Leo Express vypraví první obnovený spoj mezi Českem a Slovenskem, který bude stavět například v Pardubicích, Olomouci nebo Prešově, ve čtvrtek 11. června. Dopravce bude v jednotlivých týdnech počet spojů navyšovat.

 

Právě se děje

Další zprávy