Dopravci obnovují spoje na Slovensko. Z Česka už vyjedete i do Rakouska nebo Londýna

Adéla Očenášková Adéla Očenášková
Aktualizováno 14. 6. 2020 11:25
Slovensko minulý čtvrtek obnovilo po koronavirové pauze spoje s Českem. První spoje do Bratislav a Košic vyjely už v neděli, vypravila je firma RegioJet. V pondělí se přidaly České dráhy, ve čtvrtek nasadí linku na Slovensko také Leo Express. Dopravci včetně těch leteckých postupně přidávají i spoje do dalších zemí. Podívejte se, do kterých států a jakým typem dopravy se již můžete vydat.
ilustrační foto
ilustrační foto | Foto: RegioJet

Rakousko autobusem

RegioJet v polovině května obnovil autobusovou linku na trase z Prahy a Brna do Vídně. Zatím jezdí jeden pár spojů denně. Autobus do rakouské metropole navazuje v Brně na vlak, který přijede v 9:46, z autobusového nádraží Grand odjede v 10:00. Ve Vídni je za dvě hodiny a zpět jezdí ve 13:15. Do Brna přijíždí v 15:20 a vlak odjíždí 16:09.

Do Rakouska, konkrétně do Lince a Salcburku, jezdí taktéž autobusy firmy Leo Express. Obnovení těchto dvou tras ale zatím není na pořadu dne. Pro tuto společnost jsou klíčové zejména linky na Slovensko a do Polska.

Do některých rakouských měst jezdí také Flixbus, ten na webových stránkách nabízí spoje například do Vídně nebo Salcburku na červnové termíny. Ani v případě těchto spojů ale firma zatím neví, jestli vyjedou.

 

Právě se děje

Další zprávy