Žralokům z J&T krize neuškodila, vydělali miliardy

Tomáš Fránek
12. 8. 2009 12:40
Čistý zisk firmy se loni zdvojnásobil

Brno - Česko-slovenská finanční skupina J&T, která v Česku vlastní například fotbalovou Spartu nebo televizi Z1, v loňském roce více než zdvojnásobila čistý zisk na 106,03 milionu eur (zhruba 2,7 miliardy korun).

"Uplynulý rok rozhodně nebyl lehký. Celosvětová krize naplno dolehla na trhy, na kterých působíme. Schopnost skupiny růst i v době, kdy padli globální hráči, považuji za důkaz její vnitřní síly a potvrzení pevnosti pilířů, na kterých ji uplynulých 15 let budujeme," uvedl v tiskové zprávě prezident skupiny Jozef Tkáč.

Aktiva měla hodnotu 3,46 miliardy eur (asi 89 miliard korun).

Skupina J&T se zabývá privátním a investičním bankovnictvím a podniká rovněž v turistickém ruchu, energetice či médiích.

Společnost nyní figuruje v kauze italské dovolené Mirka Topolánka a dalších politiků. Makléř firmy letos v březnu zprostředkoval koupi vily, v níž Topolánek v italském Monte Argentariu před pár týdny bydlel.

Podle finančníků z J&T stojí za pořízením snímků skupina Czech Coal (dříve Mostecká uhelná), se kterou mají ostré spory. Obě firmy bojují o energetický trh. To ale Czech Coal odmítla.

 

Právě se děje

Další zprávy