Záplata na Explorer je hotová, instalujte co nejdříve

Monika Horáková
22. 1. 2010 14:14
Aktualizace řeší také sedm dalších problémů.
Foto: Aktuálně.cz

Seattle - Na bezpečnostní trhlinu prohlížeče Internet Explorer již existuje lék. Očekávanou aktualizaci vydala společnost Microsoft ve čtvrtek večer. Chyba se stala osudnou například společnosti Google, která byla v Číně napadena místními hackery.

Microsoft aktualizaci vydal rychleji, než původně plánoval. Přiměl ho k tomu tlak veřejnosti a také výzva německé a francouzské vlády, aby lidé prohlížeč z bezpečnostních důvodů nepoužívali. 

Bezpečnostní aktualizace je určena pro všechny podporované verze. Uživatelům, kteří mají počítače nastavené na automatické aktualizace, se záplata stáhne sama. Ti, kdo bezpečnostní aktualizace nastavené nemají, si ji mohou stáhnout na internetové adrese Microsoftu. Po stažení aktualizace je nutné restartovat počítač.

Explorer se chystají napadat i další

Aktualizace neřeší pouze zmíněnou bezpečnostní chybu, ale také několik dalších, o kterých se předpokládá, že by mohly být v nejbližší době napadeny.

Podle serveru Virenschutz.info objevili bezpečnostní experti další pokusy o napadení neaktualizovaného prohlížeče Internet Explorer. Doporučují proto instalovat nabízenou záplatu co nejdříve.

 

 

Právě se děje

Další zprávy