Šrotovné zabírá. Hyundai přijme stovky nových lidí

Petra Sasínová
27. 2. 2009 11:55
Nošovická automobilka obnovuje od 2. března pozastavený nábor. Potřebuje stovky lidí
Nošovická automobilka Hyundai zahájila výrobu teprve loni v listopadu. A hned na ni dopadle krize.
Nošovická automobilka Hyundai zahájila výrobu teprve loni v listopadu. A hned na ni dopadle krize. | Foto: Tomáš Adamec, Aktuálně.cz

Nošovice - Automobilce Hyundai v Nošovicích se začíná opět dařit. Má zakázky a potřebuje nové lidi.

Po asi tříměsíční prodlevě, kdy továrna nepřijímala nové zaměstnance a především zaměstnanci dodavatelských firem museli kvůli nedostatku práce továrnu opustit, obnovila společnost nábor na druhou směnu.

Nábor začne v březnu

"Chceme v co nejkratší době přijmout řádově stovky nových lidí, abychom mohli zahájit druhou směnu. Kdy přesně druhou směnu rozjedeme, to zatím ale ještě nelze říct," uvedl mluvčí české pobočky Hyundai Petr Vaněk.

Podle Vaňka v poslední době vzrostla poptávka po vozech Hyundai i30 a i30 cw. "Vedení společnosti proto rozhodlo o obnovení náboru pracovníků pro druhou směnu," informoval Vaněk. Podle něj je nárůst objednávek způsobený také šrotovným. "Domníváme se, že část tohoto navýšení byla způsobena právě šrotovným," řekl mluvčí společnosti.

Obnovený nábor začne 2. března. Společnost má zájem o lidi do dělnických, technických i administrativních pozic. "Cílem je co nejrychleji naplnit personální stavy a připravit vše pro brzké zahájení druhé směny," uvedl Vaněk.

Továrna v Nošovicích patří k nejmodernějším automobilkám v Evropě.
Továrna v Nošovicích patří k nejmodernějším automobilkám v Evropě. | Foto: Tomáš Adamec, Aktuálně.cz

Zájemci se mohou zaregistrovat buď přes webové stránky společnosti nebo osobně v náborovém centru Hyundai v Ostravě.

Ještě v polovině ledna Hyundai omezovala výrobu kvůli nedostatku zakázek. Zaměstnanci měli krátkodobě dokonce od středy do pátku volno.

Automobilkám pomáhá šrotovné

Manažeři společnosti Hyundai v České republice loni v prosinci tvrdili, že se jí světová krize nedotkla. Už před Vánocemi ale ohlásili, že odsouvají rozjezd druhé směny. V lednu přišla kvůli nedostatku objednávek omezující opatření.

Teď to vypadá, že by se mohla společnost vrátit ke svým původním plánům, podle kterých chtěla v roce 2009 vyrobit bezmála dvě stě tisíc vozů Hyundai i30. Dříve než původně plánovala také uvedla na trh kombi variantu i30 cw. Výrobu tohoto modelu zahájila firma tento týden.

Podle Vaňka má nyní Hyundai v Nošovicích asi sedmnáct set šedesát zaměstnanců. Podle loni zveřejněných plánů měla mít továrna už na přelomu roku 2008 a 2009 dva tisíce dvě stě zaměstnanců, do konce roku 2009 pak dva tisíce tři sta.

Výrobu zvyšuje i automobilka Škoda, naplno jede i kolínská firma TPCA.

 

 

Právě se děje

Další zprávy