RWE bude dodávat i elektřinu. Také do domácností

Ekonomika Ekonomika
22. 2. 2010 14:40
Elektřinu od RWE odebírá již také sklárna Moser
Foto: RWE Transgas

Praha - Kromě plynu hodlá energetická skupina RWE již letos dodávat svým zákazníkům také elektřinu. Firma dnes poprvé oficiálně oznámila vstup na trh s elektřinou v ČR.

Nejprve bude spolupracovat s firmami, postupně chce začít oslovat i domácnosti. Mezi prvními zákazníky jsou Lasselsberger, sklárny Rückl a Moser nebo ocelárna Poldi.

„Naším cílem je získat v příštích několika letech dvouciferný podíl na trhu s elektřinou v České republice. Díky zázemí silného mezinárodního koncernu bude naše nabídka vysoce konkurenceschopná. Přejít k RWE bude velice snadné, za zákazníky vyřídíme veškeré papírování," řekl Martin Herrmann, předseda představenstva RWE Transgas.

RWE je silný hráč

„Přicházíme s dobrou zprávou pro všechny, kteří chtějí mít jen jednoho silného a spolehlivého dodavatele energie. Náš vstup na trh bude pro zákazníky přínosem už proto, že zvýší konkurenci, a to nejen v oblasti cen, ale také v nabídce doplňkových služeb a zákaznického servisu," vysvětlil Tomáš Varcop, obchodní ředitel a člen představenstva RWE Transgas.

RWE patří mezi pět největších evropských energetických společností. Zaujímá vedoucí pozici na dvou největších evropských trzích (Německo a Velká Británie).

 

Právě se děje

Další zprávy