První virtuální operátor pro firmy zveřejnil svůj tarif

ČTK ČTK
14. 5. 2013 11:08
Kromě podniků nabídne GTS své služby také dalším operátorům
Ilustrační snímek
Ilustrační snímek | Foto: Thinkstock

Praha - Společnost GTS nabídne firmám neomezené volání z mobilu i pevné linky za 787 korun s daní. Bude působit jako virtuální mobilní operátor a zároveň nabídne velkoobchodně mobilní služby dalším operátorům.

Zástupci formy to uvedli na tiskové konferenci.

Neomezený tarif zahrnuje volání a SMS do všech sítí v Česku a volání na pevné linky do okolních zemí. Součástí je mobilní internetové připojení s jedním MB dat denně.

Firma bude zároveň nabízet mobilní služby dalším menším operátorům na základě velkoobchodní nabídky, ti je pak jako virtuální operátoři budou moci poskytovat koncovým uživatelům.

Zájemce o poskytování služeb virtuálního operátora si u GTS bude moci koupit od zhruba tisícovky SIM karet. Ty mohou být s jeho vlastní grafikou a na displeji se bude objevovat název operátora. Podmínkou je registrace virtuálního operátora u Českého telekomunikačního úřadu. Nabídka ale nemá být určená pro takzvané šedé operátory bez vlastních systémů zákaznické péče a další přidané hodnoty.

GTS využívá mobilní síť operátora T-Mobile. Od toho ale nekupuje hotové služby jako nynější virtuální operátoři Blesk mobil nebo Mobil.cz, ale kapacitu sítě v podobě provolaných minut a objemu dat.

Na rozdíl od virtuálních konkurentů se také nezaměřuje na koncové zákazníky, ale pouze na firmy a živnostníky, případně jejich zaměstnance. GTS Central Europe má v Česku, Polsku, Maďarsku a na Slovensku přes 38 tisíc firemních klientů.


 

Právě se děje

Další zprávy