Majitel U:fonu loni vydělal pět miliard korun

hpv
5. 9. 2007 16:00
Penta vydělala za uplynulý rok 183 milionů eur

Praha - Česko-slovenská finanční skupina Penta, která mimo jiné provozuje telefonního operátora značky U:fon, vydělala za uplynulý rok 183 milionů eur (asi pět miliard korun). Firma to uvedla ve své tiskové zprávě.

Řadí ji to tak mezi nejziskovější firmy v České republice.

Zisk skupiny ovlivnil hlavně prodej společnosti Severomoravské vodovody a kanalizace Ostrava a  hospodaření Paroplynového cyklu Bratislava, společnosti Slovalco, Slovenského investičného družstva a Závodů SNP.

Letiště i polské obchody

Penta očekává, že v roce 2007 budou její výsledky ovlivněny především novými projekty v sektoru energetiky, dále akvizicí a restrukturalizací společnosti AERO Vodochody.

Foto: Aktuálně.cz

Zároveň letos proběhla největší akvizice skupiny mimo území Česka a Slovenska, když koupila polský maloobchodní řetězec Žabka.

"Naším cílem pro nejbližší roky je pokračovat v expanzi na nové trhy, mimo tradiční český a slovenský prostor. V tomto ohledu považujeme za klíčové zřízení nové pobočky v Moskvě, kterou jsme otevřeli v září 2006. V nejbližším období otevřeme pobočku ve Varšavě," říká Jaroslav Haščák, partner private equity skupiny Penta.

Do skupiny Penta patří mimo jiné sázková kancelář Fortuna, Aero Vodochody, nebo  firma MobilKom. Právě MobilKom v těchto dnech rozjel marketingovou kampaň na internet a telefonní služby pod značkou U:fon. 

 

Právě se děje

Další zprávy