Exšéf pražské Ruzyně připravuje konkurenční letiště

hpv
26. 7. 2007 0:15
Martin Kačur se stal viceprezidentem Aera Vodochody

Praha - Martin Kačur, bývalý ředitel pražského letiště na Ruzyni, se stal viceprezidentem společnosti Aero Vodochody. Je zodpovědný za rozvoj letiště, na kterém by měly v budoucnu přistávat především nízkonákladové a charterové lety.

Deníku Aktuálně.cz to potvrdila Jana Studničková, mluvčí Penta Investments. Právě pod tuto finanční skupinu Aero Vodochody spadá.

Penta Investments plánuje projekt rozvoje letiště v brzké době ze společnosti Aero Vodochody vydělit tak, aby vznikla samostatná firma. Ta by měla letiště provozovat.

Penta, která koupila Aero za tři miliardy korun na začátku letošního roku, před několika týdny potvrdila, že chce na severu Prahy mezinárodní letiště vybudovat. Počítá s tím, že do něj bude investovat miliardy korun. Letiště by mohlo začít fungovat nejdříve v roce 2009.

Martin Kačur působil jako ředitel pražského letiště do léta 2005. Poté byl tehdejším ministrem dopravy Milanem Šimonovským ze své funkce odvolán. Kačur stojí za doposud nejdynamičtějším rozvojem pražského ruzyňského letiště. To se během jeho působení stalo největším v rámci nových členských zemí Evropské unie a nejrychleji rostoucím v rámci celého středoevropského regionu.

 

Právě se děje

Další zprávy