Kellnerův životní obchod vyhání lidi z Generali

Adam Junek
2. 7. 2008 14:05
Výpověď podala bezmála pětina zaměstnanců
Aktuální fotografie multimiliardáře Petra Kellnera, hlavního akcionáře PPF Group, jak jej firma prezentuje ve výroční zprávě
Aktuální fotografie multimiliardáře Petra Kellnera, hlavního akcionáře PPF Group, jak jej firma prezentuje ve výroční zprávě | Foto: PPF

Praha - Půl roku už má nejbohatší Čech Petr Kellner svůj životní obchod v kapse. V lednu získala jeho PPF Group a italská Generali všechna povolení k propojení svých pojišťovacích aktivit ve střední a východní Evropě. Postupuje tak integrace aktivit České pojišťovny a místní Generali.

A podle zjištění deníku Aktuálně.cz právě před integrací s výrazně silnější Českou pojišťovnou řada zaměstnanců české Generali prchá. Zdroje z firmy pod podmínkou anonymity potvrdily, že bezmála pětina lidí podala výpověď.

Odchází desítky lidí

Na konci roku měla Generali na sedm set zaměstnanců. Za půl roku jich přes 120 podalo výpověď.

"Počet změn v obsazení jednotlivých pozic se meziročně mírně zvýšil, ale nejedná se o žádný dramatický růst," komentuje informace deníku Aktuálně.cz mluvčí spojeného holdingu Richard Kapsa.

"Za většinou odchodů, respektive změn na pozicích, je standardní fluktuační proces jako u kterékoli jiné firmy," vyvrací Kapsa tvrzení, že jde o odchody kvůli spojování obou firem.

Cílem propojení firem ostatně nemá být snížení počtu zaměstnanců, ale využití zkušeností obou týmů. "Integraci vnímáme především v rovině využívání a vzájemného sdílení know-how mezi jednotlivými společnostmi a týmy. V souvislosti s integrací nedochází ke snižování celkového počtu zaměstnanců," sdělil Kapsa.

Miliardový obchod

Finanční skupina PPF se již loni v dubnu dohodla s italským pojišťovacím obrem Generali o propojení svých pojišťoven a středo- a východoevropských aktivit Italů.

V Generali PPF Holding má italská pojišťovna 51 procent. Podnik má hodnotu přesahující pět miliard eur. A aby Generali vyrovnala vyšší hodnotu aktivit PPF, přistálo v "Kellnerově pokladně" 1,1 miliardy eur.

Petr Kellner se pak díky obchodu dostal taky mezi finančnickou smetánku Evropy, když zasedl jako člen představenstva Generali. Kolegy mu jsou tak zvučná jména jako Ana Botínová, nejmocnější španělská bankéřka.

 

Právě se děje

Další zprávy