Jak dlouho vystačí 100 eur na zájezdu? V Praze 3 dny

ČTK ČTK
24. 8. 2012 15:00
Nejdražšími městy jsou Reykjavík, Oslo a Benátky
Ilustrační foto
Ilustrační foto | Foto: Ludvík Hradilek

Londýn - Zatímco v islandském Reykjavíku turistovi vystačí 100 eur (zhruba 2500 korun) ani ne na jeden den pobytu, tak v indickém městě Goa stejná suma vydrží na téměř 12 dní. Ukázaly to propočty serveru www.tripomatic.com.

Praze mezi více než čtyřmi desítkami měst patří v tomto ohledu 29. příčka. Sto eur v ní podle serveru návštěvníkům stačí na přibližně tři dny pobytu.

Server poměřoval průměrné ceny ubytování, jídla, turistických atrakcí a veřejné dopravy ve 42 městech patřících mezi nejnavštěvovanější destinace světa.

Nejlevnější v Evropě je Kyjev

Například ubytování vyjde v Reykjavíku více než desetkrát dráž než v Goe. Server nabídl řadu dalších zajímavých srovnání. Tak třeba jedno jídlo s norském Oslu by stačilo na celkové náklady na potraviny v Goe.

Jedna noc v New Yorku se zase rovná týdnu v Kuala Lumpur v Malajsii. A v italském Římě jeden nápoj stojí zhruba stejně jako v thajském Bangkoku jedno celé jídlo.

Za Reykjavíkem a Oslem následují v pořadí nejdražších měst Benátky, Sydney, Londýn a New York, naopak levně se dá na dovolené žít kromě města Goa také v Hanoji, Marakéši, Manile, Káhiře a Pekingu.

Úplně nejlevnější oblíbenou evropskou destinací je Kyjev, po něm následuje Praha.

 

 

Právě se děje

Další zprávy