Insolvenční správce zakázal vypnout TV vysílání Sazky

Zdeněk John
11. 4. 2011 15:22
Loterijní firmě chybějí peníze na to, aby mohla platit za přenosy z losování

Praha - Insolvenční správce Sazky, advokát Josef Cupka se postavil proti tomu, aby Sazka přerušila televizní vysílání tahů svých loterií.

Finanční situace společnosti Sazka se kvůli propadajícím se tržbám velmi komplikuje. Loterijní firmě, která je od předminulého týdne v soudem vyhlášeném úpadku, chybí peníze na placení České televizi za možnost vysílat v televizi tah Sportky, Štastných deset a Euromilionů.

Tyto hry tvořily před vypuknutím finančních potíží hlavní zdroj příjmů. "Do 5. dubna měla Sazka zaplatit pohledávku z prosince 2010. Naši právníci už jednají," řekl mluvčí České televize Ladislav Šticha. 

Správce situaci prozkoumá

Česká televize informovala minulý týden insolvenčního správce Josefa Cupku, že se Sazkou o ukončení vysílání jedná, ten v pondělí zveřejnil zamítavé stanovisko. Cupka řekl, že by se zastavení přenosů z tahů negaitvně promítlo na dalším fungování Sazky.

Loterijní společnost jeho vyjádření přivítala a řekla, že nyní jedná s Českou televizí a způsobu, jak dluh zaplatit. V tuto chvíli jde zhruba o deset milionů korun.

"Ve chvilce, kdy zjistíme, že Sazka nemůže dostát svým finančním závazkům, vysílání zastavíme," prohlásil mluvčí ČT Šticha minulý pátek.

Sazka platila České televizi desítky milionů korun ročně. Televizní přenosy z losování patří k nejdéle vysílaným pořadům v České televizi vůbec, spolu například s Večerníčkem nebo sportovním zpravodajstvím Branky, body, vteřiny.

Peníze na cestě k milionářům. Jen část

Zpočátku se pořady tvořily přímo v budově Československé televize, po dokončení nového sídla loterijní firmy v Praze - Vysočanech se natáčelo přímo ve vlastním televizním studiu Sazky.

Pro udržení Sazky v chodu je to další nepříjemná zpráva. Sazce po desítkách ubývají terminály, na těch, na kterých se ještě dá sázet, zase ubývají sázející.

V pátek Sazka oznámila, že uvolnila peníze  na výplatu několika velkých výher. Podle informací Aktuálně.cz jde zhruba o dvacet milionů, které poslouží jako další splátka na rekordní jackpot z ledna (103,4 milionu) i na další velké výhry.

 

Právě se děje

Další zprávy