Fortuna spustí dřív loterii a přetahuje Sazce terminály

Zdeněk John
5. 4. 2011 15:55
Začala ostrá fáze boje nad územím, které vyklízí postupně Sazka
Fortuna, sponzor fotbalu, se pouští do ostré fáze boje se Sazkou.
Fortuna, sponzor fotbalu, se pouští do ostré fáze boje se Sazkou. | Foto: Ondřej Besperát

* Akcie Fortuny na burze v Praze zpevňují a rostou ke svým maximům * Z potíží Sazky těží i jiní: Globus, Tesco, Tipsport i jiní dobíjejí mobily

Praha - Sázková kancelář Fortuna využila potíží konkureční loterijní společnosti Sazka a urychluje start své vlastní číselné loterie.

"Stírací losy půjdou do prodeje už v květnu a číselné hry odstartují na přelomu července a srpna, což je o tři měsíce dříve, než bylo původně plánováno," uvedl mluvčí Fortuny Petr Šrain.

Fortuna není zdaleka jediná, kdo chce z kómatu, do něhož Sazka upadá, vytěžit co nejvíce. Dobíjení mobilů, které už u terminálů Sazky není možné, nově nabízejí Tipsport, pokladny hypermarketů Tesco či další firmy. Globus hlásí výrazný nárůst tržeb z dobíjení mobilů.

Krok Fortuny je však první, který po prohlášení úpadku Sazky útočí na její hlavní byznys, tedy loterie. Generální ředitel Fortuny Jiří Bunda nedávno v rozhovoru pro Aktuálně.cz řekl, že loterie Fortuny bude postavena jinak, než jak ji provozuje Sazka. Nepůjde o stomilionové jackpoty, ale výhry aktrativnější pro mladší klientelu. "Dovedu si představit, že budeme hrát o týden na opuštěném ostrově s deseti přáteli," uvedl jako příklad Bunda.

Fortuna patří investiční společnosti Penta, jednomu ze zájemců o získání Sazky. S jejími akciemi se obchoduje na burze v Praze a okamžitě po oznámení, že loterii spustí dřív, její akcie vylétly o čtyři procenta výše.

Největší věřitelé Sazky a zároveň zájemci o její převzetí, PPF a KKCG, v minulých dnech zveřejnili podezření, že generální ředitel Sazky Aleš Hušák činí kroky, které mají Pentě usnadnit spuštění loterie provozované její Fortunou.

Šlo o to, že Hušák údajně nabídl provozovatelům terminálů, aby v případě úplného krachu Sazky přešli k Fortuně. Penta to označila za bezpřednětnou spekulaci, Sazka dokonce za cíleně vypuštěnou mystifikaci, kterou chtěla otestovat, kudy jí unikají informace.

Fortuna oslovuje provozovatele terminálů Sazky

V prohlášení, které Fortuna nyní poskytla, se uvádí, že v posledních dnech se na Fortunu hromadně obrací stávající provozovatelé terminálů společnosti Sazka s dotazy na možnou spolupráci.

"V červenci nasadíme prvních tisíc online terminálů, pomocí kterých spustíme zatím jednu loterijní hru a dobíjení u všech mobilních operátorů. Není přitom důležité, zda se jedná o dosavadního provozovatele terminálu společnosti Sazka, hledáme ta nejlepší místa pro naši loterii," uvedl Martin Illner, ředitel Fortuna loterie.

Až dosud Fortuna vždy říkala, že její loterie nebude přímo konkurovat nejznámější hře Sazky, Sportce. Nyní už uvádí, že její číselná loterie, která bude spuštěna, má potenciál oslovit nejen stávající hráče Sportky.

 

Právě se děje

Další zprávy