Další sportka na obzoru? Zatím pouze jméno

Zdeněk John
11. 5. 2011 15:04
Sázková kancelář Tipsport si zaregistrovala známku pro číselnou loterii

Praha - Sázková kancelář Tipsport, jednička na trhu kurzových sázek, si u Úřadu pro průmyslové vlastnictví zaregistrovala známku Tipsportka. Jméno využívá nejen název firmy, ale také podobnost s nejrozšířenější číselnou loterií v tuzemsku, hrou sportka od krachující Sazky.

"Ano, známku jsme si zaregistrovali, protože v tuto chvíli nevylučujeme vzhledem k tomu, co se na trhu děje, žádné varianty," řekl Aktuálně.cz Lubomír Ježek, ředitel komunikace firmy Tipsport.

Tipsport už dnes nabízí číselné hry, například Ruletu nebo Malé a Velké Rondo, ale má je ve svém  portfoliu jako doplněk. Základem jeho tržeb jsou sázky na sportovní utkání.

Kvůli pádu Sazky, které ministerstvo financí zatím nepravomocně pozastavilo povolení k číselným loteriím, ale i v Tipsportu promýšlejí, co dál. "Známku Tipsportka jsme si ale zaregistrovali i z preventivních důvodů, protože máme zkušenosti s různým parazitováním na našem jménu," uvedl Ježek.

Pro Sazku dosud byla sportka spolu s hrou Štastných deset rozhodujícím zdrojem příjmů, tvořila 90 procent vekerých loterijních tržeb. Ty se ovšem rapidně propadly poté, co Sazka padla do finančních potíží.

Konkurence Tipsportu, sázková kancelář Fortuna, už finišuje s přípravou vlastní číselné loterie, která se bude hrát podle velmi podobných pravidel, jako má sportka, a ponese název Fortuna Lotto. Fortuna odstartuje 18. července, jak uvedl pro Aktuálně.cz Martin Illner, který má ve Fortuně loterie na starosti.

 

Právě se děje

Další zprávy