Česká Quelle pátrá po investorovi, zboží má zatím dost

Veronika Skálová Veronika Skálová
4. 11. 2009 16:20
Hledání investora je podle jednatele úspěšné.

Brno - Dva týdny po krachu „matky" bojuje česká Quelle ze všech sil o svou existenci. Kromě přípravy nového katalogu a vyřizování objednávek však má ještě další starost - nutně potřebuje sehnat investora, jinak je její budoucnost nejistá.

„V těchto dnech probíhají intenzivní vyjednávání s potencionálními investory. Jejich průběh hodnotíme pozitivně.  Bližší informace budou k dispozici v nadcházejících týdnech," řekl Aktuálně.cz jednatel společnosti Jiří Karásek.

Krach německého zásilkového gigantu, jehož jméno česká firma nese, se zatím v českých skladech neprojevil a zboží na podzim a zimu je dostatek.

„Zásoby zboží se pohybují ve srovnání s loňským rokem na standardní úrovni. Logistické procesy z Německa probíhají i nadále bez omezení," ujistil Karásek všechny, kdo si z katalogu už zboží objednali.

Tento stav by však nemusel trvat dlouho. Před týdnem potvrdil mluvčí konkurzního správce německé Quelle, že bylo nutné snížit kvóty pro dodávání zboží. Zatím však v omluvitelné míře. Poté, co ale většina týmu dostala výpověď, další zboží pro zahraniční pobočky nemá kdo zajišťovat.

Česká pobočka však podle svého jednatele není zcela odkázána na dodávky z Německa.

„S řadou značek, které jsou v nabídce Quelle, probíhá již delší dobu aktivní spolupráce, a to i přímo v ČR. Totéž platí v omezené míře pro vybrané tuzemské výrobce. Zásadní změny v nabídce zboží nejsou plánovány," uvedl Karásek.

Společnost zatím ani nepřerušila přípravy nového katalogu, který má jít v nejbližší době do tisku. A podle jednatele neplánuje ani omezení příjmu objednávek letos ani příští rok.

Mezi zákazníky Quelle patří statisíce lidí v Česku, kteří ročně pošlou přibližně milion objednávek. Firma vloni vykázala zisk přes 70 milionů korun.

 

Právě se děje

Další zprávy