Boháčům se loni dařilo, s nimi J&T Bance. Zvýšila zisk

Veronika Skálová Veronika Skálová
29. 3. 2011 15:20
Banka pro bohaté vydělala přes čtvrt miliardy

Praha - Bohatým Čechům se v loňském roce zřejmě dařilo a s nimi i jejich bance. Banka J&T, která se zabývá takzvaným privátním bankovnictvím určeným pro ty nejmajetnější, oznámila, že v loňském roce zvýšila svůj čistý zisk o 13 procent na 264 milionů korun.

"Zisk banky se již několik let po sobě zvyšuje, a to i navzdory turbulencím na světových trzích. Banka tak jednoznačně prokazuje, že je bezpečnou a stabilní entitou s rostoucí výkonností," uvedl generální ředitel banky Štěpán Ašer.

Bilanční suma banky dosáhla 47 miliard korun, což představuje meziroční zvýšení o 19 procent. Hlavním důvodem bylo zvýšení klientských vkladů. V získávání nových klientů byla banka, která patří do stejnojmenné investiční skupiny finančníka Patrika Tkáče, velmi úspěšná - jejich počet se ztrojnásobil a překročil hranici 13 tisíc.

"S obsluhou širší skupiny klientů jsme o čtvrtinu navýšili i počet zaměstnanců banky. Jsme přesvědčeni, že naše rozhodnutí  více investovat do personálního posílení a marketingu byla správná. Projevilo se to také nárůstem objemu vkladů, který je v meziročním porovnání o 18 procent vyšší a přesáhl 39 miliard korun," doplnil finanční ředitel Igor Kováč.

Klienti banky se také rozhodli, že krizi již odzvonilo a začali znovu nakupovat společnosti či pokračovat v pozastavených projektech. To se projevilo na objemu nově poskytnutých úvěrů, který se ve srovnání s rokem 2009 zdvojnásobil a dosáhl 9 miliard korun.

Navzdory úspěšnému závěrečnému účtu se banka nechystá vyplatit za loňský rok dividendu. Zisk se má stát jednou ze složek jejího kapitálového posílení.


 

Právě se děje

Další zprávy