Televize Z1 končí, rozhodl její majitel, skupina J&T

Ekonomika Ekonomika
24. 1. 2011 16:50
Ukončení vysílání ekonomicky laděné televize potvrdil její ředitel Šámal
Foto: Ondřej Besperát

Praha - Televize Z1 ukončí své vysílání o půlnoci z pondělí na úterý. Informaci potvrdil ředitel marketingu skupiny J&T, která televizi vlastní. 

Za ukončením vysílání stojí právě rozhodnutí vlastníka. Zpravodajsko-publicistický kanál zaměřený na ekonomiku, byznys a finance stál investora stovky milionů korun. Jeho sledovanost se nikdy nevyšplhala nad plánovaná tři procenta.

Z rozhodnutí zakladetele tak kvůli prodělečnosti končí další velký mediální projekt silné investiční skupiny. V srpnu podobně nečekaně ukončila PPF Petra Kellnera existenci projektu hyperlokálního zpravodajství Naše adresa, který ji stál 200 milionů korun. Ze dne na den přišlo o práci v celé republice přes dvě stě lidí.

První komerční zpravodajský kanál v Česku má oproti Naší adrese za sebou dva a půl roku existence. S finanční otázkou bojuje od srpna 2009. Ještě v půli ledna letošního oznamovalo vedení televize změnu na postu šéfredaktora, který obsadil jeden za zakladatelů ČT24 Michal Petrov.

"Televize prošla v posledním roce restrukturalizací s cílem snížení nákladů. Reklamní trh ale nereflektoval možnost oslovení specifické cílové skupiny za vyšší cenu na jednoho diváka, než nabízejí plnoformátové televize a jiná média. Není tak možné garantovat návratnost dalších investic do projektu," uvádí se v prohlášení J&T.

Spoluzakladatel J&T Patrik Tkáč v oficiálním prohlášení poděkoval zejména řediteli televize Zdeňku Šámalovi. "Velmi si vážíme práce, kterou tým okolo Zdenka Šámala za poslední dobu odvedl. Pevně věřím, že se s některými členy týmu potkáme v příštích letech na dalších projektech," uvedl Tkáč.

 

Právě se děje

Další zprávy