J&T vydělává letos už přes sedmdesát milionů eur

Radek Pecák Radek Pecák
20. 12. 2010 10:37
Konsolidovaný majetek se blíží hodnotě pět miliard eur

Praha - O dalších dvacet miilionů eur vylepšila během letošního třetího čtvrtletí skupina J&T čistý zisk oproti stavu v polovině roku. Podle tiskové zprávy dosáhl čistý zisk skupiny J&T za tři čtvrtletí roku 2010 73,4 mil. EUR.

Je to ale o více než deset procent méně než ve stejném období loňského roku.

"Vlastní kapitál k 30. září činil 752 mil. EUR a konsolidovaný majetek přesáhl hodnotu 4,9 mld. EUR," uvádí se dále ve zprávě. 

„Vedle stabilního vývoje čistého úrokového výnosu, který dosáhl hodnoty 27,5 mil. EUR, byla Skupina úspěšná též v posilování příjmů z poplatků a provizí. Ty dosáhly za tři čtvrtletí hodnoty 14,3 mil. EUR, což představuje 125% nárůst oproti prvnímu pololetí letošního roku. Vynakládáme značné úsilí, abychom i nadále zvyšovali podíl úrokových a poplatkových příjmů na výsledku Skupiny J&T," komentuje výsledky Miloš Badida, finanční ředitel a člen představenstva J&T Finance Group, a.s. .

J&T pokračuje v nákupech firem

V České republice vlastní J&T například fotbalovou Spartu Praha, ČKD Blansko, zpravodajskou televizi Z1 nebo Plzeňskou energetiku. Vlastní také podíly v Unipetrolu či Zentivě, spolu s PPF Petra Kellnera a manažerem Danielem Křetínským jí patří společnost EPH, velký energetický holding.

Jedním z posledních velkých úlovků skupiny byla akvizice společností Atlantik Asset Management a Atlantik finanční trhy. J&T tímto krokem rozšiřila své působení i na kapitálové trhy.

Ve druhém čtvrtletí letošního roku skupina J&T rozhodla o vyplacení dividendy ve výši 63,5 milionu eur.

 

Právě se děje

Další zprávy