Vybavení koupelny může vypadat originálně. Vybírejte

Andrea Berniová
19. 7. 2012 10:00
Moderně vypadající umyvadlo, vana, dokonce i toaleta může z vaší koupelny udělat originál
Koupelna nemusí vypadat obyčejně
Koupelna nemusí vypadat obyčejně | Foto: SIKO Koupelny

Pokud rekonstruujete bytové jádro, nebo stavíte dům, určitě přemýšlíte, jak zařídit koupelnu. Jaké vybrat umyvadlo? Bude lepší vana, nebo sprchový kout? Možná si také lámete hlavu tím, jak to udělat, aby koupelna byla originální a nevypadala, s mírnými odchylkami, jako všechny ostatní.

Opravdu nevšední vzhled koupelně může dodat třeba i vana nebo umyvadlo (tedy sanitární keramika), pokud vypadají neobvykle a zaujmou na první pohled.

Umyvadlo pro dva?

Klasickým umyvadlům už dávno odzvonilo. Dnes seženete například hranatá umyvadla nebo tak zvaná umyvadla do desky. Jejich okraj nepřevyšuje desku, do které jsou zasazena. Dalším zajímavým kouskem je umyvadlo, které vypadá jako miska položená na koupelnové skříňce.

Můžete ale vybírat z dalších tvarů a designů. Důležitá je i účelnost. Pokud chcete mít třeba při čištění zubů vždy dost místa, přemýšlejte o dvojumyvadle.

Originální může být i baterie. Časy, kdy jednoduché pákové baterie byly tím největším hitem, jsou pryč. I u baterií dnes vybíráte z různých tvarů a designů. Elegantně vypadají baterie hranatých tvarů, ale i ty, které se skládají ze dvou otáčivých kohoutků, často s elegantními písmeny, která značí teplou a studenou vodu.

I toaleta může být originální

Ani sprchový kout nemusí vypadat nudně. Dnes seženete i jiné typy, než ten se sprchovou vaničkou a zasunovacími dveřmi z neprůhledného plastu. Vaničku vlastně vůbec nepotřebujete. Sprchujte se přímo na dlaždicích.

Co se týče van, už i ty rohové začínají být okoukané. Zkuste tedy originální vanu na nožičkách, kterou můžete postavit klidně do středu koupelny. Ani toaleta nemusí přijít zkrátka. Stejně jako u umyvadel, i tady jsou hranaté tvary moderní.

Toaleta navíc vůbec nemusí mít bílou barvu. A proč by vlastně měla být jednobarevná?

 

Právě se děje

Další zprávy