Sprchový kout se hodí nejen do malé koupelny

Andrea Berniová
21. 5. 2012 14:54
Existuje mnoho druhů sprchových koutů, určitě si vyberete
Rovněž třetí vítězný návrh si pohrává s barevnou škálou tónů hnědé v kontrastu s bílou barvou na obkladech a sanitární keramice.
Rovněž třetí vítězný návrh si pohrává s barevnou škálou tónů hnědé v kontrastu s bílou barvou na obkladech a sanitární keramice. | Foto: SIKO Koupelny

Máte malý byt a přemýšlíte, jak nejlépe využít nepříliš velkou koupelnu? Jak to udělat, aby se do ní vešlo všechno, třeba i pračka? Možná pomůže, když se vzdáte vany a nahradíte ji menším sprchovým koutem.

Ten nezabere tolik místa a sprchuje se v něm lépe. Sprchový kout se ale nemusí hodit jen do malých koupelen a nemusí vždy zabírat méně místa než vana, naopak, může být mnohem větší a poskytovat více komfortu. A co si do sprchového koutu pořídit také masážní panel?

Vybírejte, máte z čeho

Můžete si vybrat z různých druhů sprchových koutů. Zástěna se dá instalovat na tak zvanou sprchovou vaničku, tedy nízkou a malou vanu. To je u sprchových koutů časté. Můžete mít ale sprchový kout přímo na podlaze. Elegantní vzhled tohoto typu koutu, který dodá vaší koupelně na modernosti, určitě oceníte.

Můžete vybírat také z různých materiálů sprchových koutů, jejich tvarů a způsobů zavírání. Co se týče tvaru, nejčastěji máte na výběr mezi kouty čtvercovými, obdélníkovými nebo kouty ve tvaru čtvrtiny kruhu. Výplň dveří sprchového koutu bývá ze skla či z plastu.

Vana a sprchový kout v jednom?

Možná se nemůžete rozhodnout. Chtěli byste se pohodlně ve stoje sprchovat, ale zároveň i koupat ve vaně. Nemusíte si vybírat jen jedno z toho, ani není potřeba pořizovat si vanu i kout zvlášť. Můžete mít vanu, která je se sprchovým koutem vlastně zkombinovaná - stačí použít sprchovou či vanovou zástěnu.

Zástěna vanu úplně nebo z části uzavře. Potopa tak nehrozí, můžete se bez problému sprchovat ve vaně i ve stoje. A vaše děti se nemusejí při hraní ve vaně omezovat a bát se, aby nenacákaly.

-----------------------------------------------------------------------------------

Jak vylepšit a zrekonstruovat vaše koupelny?

 

Právě se děje

Další zprávy