Nebojte se rekonstrukce bytového jádra

Andrea Berniová
16. 4. 2012 2:50
Strohá paneláková koupelna vás nudí? Proměňte ji k nepoznání
Foto: ravak.cz

Bytová jádra v panelových domech bývala od začátku všechna stejná a často nepříliš vzhledná. Umakart také není zrovna odolný, v podstatě skoro vůbec zvukově neizoluje a po nějaké době může úspěšně hostit plísně. Také rozměry jádra mohou být zcela nevyhovující a nedostatečné. To se dnes mění. Rekonstrukce bytového jádra, tedy koupelny a WC, je čím dál populárnější.  Při přestavbě se nejčastěji používají buď bílé pórobetonové tvárnice, anebo sádrokartonové příčky z desek, které jsou přišroubovány na ocelové profily. Tvárnice jsou ale nejoblíbenější. Jsou lehké, ale zároveň pevné a jejich výhodou také je, že se snadno opracovávají.

Nechte si vypracovat 3D návrh

V koupelnovém studiu si díky 3D návrhu můžete do puntíku naplánovat, jak bude vaše koupelna vypadat. Modely jsou individuální a vypracované na míru, takže budete mít přesnou představu a můžete ještě koupelnový nábytek díky modelu přesouvat, dokud nebudete spokojení, a až pak začít s přestavbou. Jedná se o velký a nepříliš levný zásah do bytu, proto si například dopředu promyslete, zda nechcete oddělit WC od koupelny, pokud je v jedné místnosti, anebo ho s ní naopak spojit - z důvodu zvětšení prostoru.

Opatrně při výběru

Rekonstrukce bytového jádra je sice velkou investicí, zvyšuje ale hodnotu vašeho bytu. Na tento typ rekonstrukce se specializuje mnoho firem. Je potřeba vybrat tu seriózní, která má dobré reference a odvede kvalitní práci. Ptejte se ve svém okolí, kdo přestavoval jádro, s jakou firmou a také zda s ní byl spokojený. Špatně odvedená práce a nekvalitní použitý materiál vám dokáže rychle zkazit radost z nové koupelny.

 

 

Právě se děje

Další zprávy