Jaké škody dokáže napáchat voda

Jaké škody dokáže napáchat voda
V kalamitním roce, jako byl například rok 2010, se pak celkové počty škodných událostí pohybují minimálně v desítkách tisíc. Objemy vyplacených škod v součtu za všechny pojišťovny pak daleko přesahují miliardu korun.
Patrně nejvíce škod za rok 2010, který byl "bohatý" na živelné škody, zaznamenala pojišťovna Kooperativa (17 592 škod za 830 milionů korun). Dále pak Česká pojišťovna, které lidé nahlásili 11 354 škodných případů s celkovou výší pojistného plnění 492 milionů korun.
(Na snímku je zaplavené předměstí Ústí nad Labem v roce 2002.)
V roce 2010 voda škodila nejvíce v okresech Frýdek-Místek, Karviná, Přerov a o pár měsíců pak ještě na Liberecku a Ústecku. 
(Takto to kdysi vypadalo třeba v povodní kompletně zničených Troubkách.)
Podle specialistů České pojišťovny bylo právě pro kalamitní rok 2010 typické, že se voda objevila i tam, kde podle starousedlíků ani nikdy nebyla.
Foto: Allianz
Věra Tůmová
20. 6. 2012 19:30

Prudké přívalové deště, kroupy a rozvodněné vodní toky napáchají každoročně velké škody na majetku. Na jejich rozsahu se mnohdy významně podepisují necitlivé lidské zásahy do krajiny. Svůj díl na škodách pak má i podcenění prevence majiteli domů. Prohlédněte si, co tyto živly v minulosti způsobily.

 

Právě se děje

Další zprávy