Konec nudných ozdob, udělejte ze stromečku originál

TD
9. 12. 2011 3:48
Z vánoční tradice zdobení stromku se stává stereotyp, lze to však snadno změnit
Foto: Laurin Moser

Zdobení vánočního stromečku patří k tradicím, které jsou neodmyslitelně spojeny s vánočními svátky. Někdo preferuje vymýšlet výzdobu v rodinném kruhu, pro jiné se věšení ozdob stává téměř dekoratérskou misí, kdy se snaží barevně sladit ozdobný dárkový papír, třpytivé girlandy i tón vánočního osvětlení. Jen málokdo se ale vánočního stromečku vzdá, občas by si však symbol Vánoc zasloužil drobnou obměnu.

Inovativní způsoby zdobení stromku ocení zejména rodiny s dětmi, které potřebují stále něco vyrábět. Velké množství originálních dekorací lze snadno vytvořit doma, náklady bývají minimální a výsledný efekt překvapující. Působivé girlandy vzniknou z obyčejného popcornu, ozdobičky potom skvěle zastoupí jemně ozdobené perníčky. Vánoční stromeček navíc bude vonět ještě lépe, než kdy dřív. Milovníci sladkého mohou do větví rozvěsit bonbóny, sněhové pusinky nebo sušené ovoce.

Pro ty, kdo rádi tvoří výrobky vlastníma rukama, se může velmi osvědčit variabilní sádra, modurit a keramika. Nabízí se ale i alternativnější materiály - efektní smalt, huňaté kuličky z plsti nebo ozdoby dekorované metodou decoupage. Zajímavé dekorace vzniknou také z papíru. Proč nenechat stromek jednou rozkvést díky barevným papírovým květinám? Fantazii se meze nekladou a stromeček se může z tradičního symbolu zimních svátků během chvilky proměnit v zajímavý doplněk a chloubu vašeho bytu.

 

Právě se děje

Další zprávy